Amic de l'Odi

Amic de l'Odi
Odiem i odiarem

dimarts, 11 de maig del 2010

E.S.O.

Sense voler entrar en cap tipus de pol·lèmica amb el mestre Josep, ja que tinc menys probabilitats de guanyar que el valladolid al camp nou, he de confessar que era reticent a veure E.S.O. (Entidad Sobrenatural Oculta), fins que em vaig decidir a realitzar una profunda investigació.

Abans de cercar-la per l'ares, li vaig encarregar a la meva secretària finlandesa de 19 anys que em fes un informe amb les opinions al respecte a filmaffinity. Però abans d'extreure'n les conclusions, donem un vistasso l'argument:

En un institut de secundària, un grupet d'alumnes s'encarreguen de fer un treball sobre la història del centre per celebrar-ne el 50è aniversari. En el transcurs de la recerca, però, descobreixen que hi van morir nens durant la guerra civil. Nens que... encara hi són! Buhh!


PeroquehacesGuillenoteseparesvenaquí!


Segons els usuaris de l'esmentada web, la nota mitja de E.S.O. és un 2 (la mateixa que devia treure John Cobra haha!). Procedim, doncs, a destacar-ne algunes de les millors crítiques, rollo poster publicitari:


"Me he hecho la cuenta en filmaffinity expresamente para mostrar mi indignación con semejante mierda de película." Caperucita, Valencia.

"Tiren de la cadena. La cagada es tal que yo no puedo." Javier, Salamanca.

"Dentro de cincuenta años, esta será una película de culto (...) Será distinguida como la peor película de todos los tiempos" Jose, España.


"No me aburrí demasiado debido a su corta duración (80 minutos), por lo que la tortura fue breve, y eso se agradece." Cancio, Santander.

Arribat aquest punt, estava començant a meditar si valia la pena follar-me 80 minuts de la meva vida d'aquella manera, però llavors vaig llegir una última crítica, i tot va cobrar un nou sentit... Endavant:

"Cuando uno se percata de que el verdadero problema de la pija es que es la única que habla en castellano en la versión original, ya la tenemos liada: si de por si esto es una basura insufrible, encima hemos de aguantar indirectas que barren pa´ casa, y ya por ahí no paso." Amra, Málaga


Ah, alerta! Si ens fixem en els llocs de procedència dels comentaristes, i en el to àcid envers la producció catalana, no caldrà ser un llinse per adonar-se que l'anticatalanisme ataca de nou.

Només em queda veure la pel·lícula amb els meus propis ulls i jutjar en directe si el director es mereix el lot de vins i caves Ferré i Catasús.


12 comentaris:

Josep ha dit...

Doncs jo la vaig vore i he de dir que és un film de terror realista.

Tot i ser terror, tot i aparèixer espectres i fantasmes, és molt realista. Per què dic això? Doncs perquè quatre noies guapes i dos noi passen les nits junts i no follen.

Exactament igual que em passava a mi durant la meua patètica adolescència.

Josep ha dit...

Per cert, sense voler-ho, vostè i jo avui estem fent-nos un 69.

sànset i utnoa ha dit...

A mi, només el títol, ja em fa entrar la cagalera. Potser, algun dia molt llunyà, me la baixaré...

*Sànset*

Llesca ha dit...

La veurem abans de jutjar, potser té conya i tot.

Sergi ha dit...

Josep, doncs si sumem la seva experiència i la meva, ens trobem davant d'una autèntica obra mestra del neorrealisme català.

Reconec que estic excitat, mestre, però no arribaré al clímax fins que aquesta nit el analytics em confirmi els resultats de tant xupapollisme virtual.

Sànset, tinc el pressentiment que farà bé en no estressar-se per aquest asuntu.

Llesca, això farem (si la trobo).

Anònim ha dit...

Sil'hem de veure per a "fer país", disposat a fer l'esforç de suportar aquests 80 minuts d'horror.

Modgi ha dit...

Haguès tingut més èxit s'haguès dit SESO. De practicah el seso, lògicament.

Unknown ha dit...

'Alumnes d'institut de secundària' i 'cinema' són dos conceptes que cinematogràficament no s'haurien de barrejar mai (a no ser que hi surtin ties conilles, és clar).

Si a més hi poseu l'adjectiu espanyol, més val cremar la cinta abans no arribi als cinemes.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Si l'argument per veure una peli és "fer pais" t'hauràs d'empassar també "Que t'hi jugues Mari Pili?" Doncs apa! Ja ens explicaràs que tal!

Jo mentrestant continuaré veient la segona temporada de "Los Soprano"

Sergi ha dit...

Albert, si fas aquest acte heroic esdevindràs un heroi nacional a l'alçada de Lluís Companys o Guifré el Pilós.

Modgi, o com a mínim utilitzant el vell recurs del cinema espanyol per atraure espectadors: els pits de maribel verdú.

Pere Llufa, de fet tot el que porta l'adjectiu "espanyol" ha de ser cremat ipsofacte.

CETINA, jo estic amb vostè; que els altres es mengin ventura pons, que jo segueixo amb lost.

rusfuse ha dit...

veient el cartell jo creia q era una mena de paròdia de 'El internado', però ja veig q no. té pinta de ser pitjor del q em pensava.

Sergi ha dit...

rusfuse, no tingui prejudicis, no ho sabrem fins que la veiem. Encara que si li dic la veritat encara no he tingut els collons necessaris.