Amic de l'Odi

Amic de l'Odi
Odiem i odiarem

diumenge, 3 d’abril del 2016

El Padrino

Ho sé. És vergonyós que un expert cinèfil blogger d'èxit com jo encara no hagués vist aquest clàssic del qual tan i tan i tan s'ha parlat, versionat, parodiat, i violat.

Ja fa unes setmanes que està penjada a Netflix, que s'ha convertit en la meva plataforma preferida per perdre el temps. Doncs bé, vaig decidir aparcar temporalment les tedioses sèries que estic seguint (necessito dopar-me per mirar House of Cards) i entregar-me per complet a la trilogia de Francis Ford Coppola.  En aquest moment encara em falta la tercera part, que analitzaré acuradament quan em surti dels picarols.

 La primera escena, possiblement la millor de la saga i de la història del cinema, ja ens fa posar la gallina de piel (homenatge ;). Un Marlon Brando espectacular es posa a la pell d'un cappo mafiós imponent, concedint favors el dia que es casa la seva filla com a bon sicilià que és. A partir d'aquí ens endinsem en els tèrbols assumptes de la família Corleone i les seves magnífiques relacions amb els altres clans de Nova York.

Magnífica actuació de Marlon Brando

Es fa molt difícil per un hater com jo escriure sobre aquesta pel·lícula, ja que no se m'acut com odiar-la. Bé, sí, dura aproximadament 127 hores, però no hi fa res perquè no es fa gens pesada. Les actuacions de Brando i Al Pacino deixen el oscar de Di Caprio a l'alçada d'un nen de tercer de primària fent d'arbre als pastorets. El guió basat en la novel·la de Mario Puzo és impecable, per la manera tan efectiva en la que es desenvolupa la història i ens mostra les diferents cares dels personatges clau. No hi sobra ni hi falta res (això es diu muntatge oi?): Tensió, assasinats, moments de clímax, el diàleg just i necessari... Tot això, per descomptat, dirigit d'una manera impecable.

En fi, per primer cop, i sense que serveixi de precedent, us la recomano.

Bé, no és cert que sigui el primer cop que faig una recomanació, pero dubto que algú es molesti en rebuscar pel blog per comprovar-ho.

1 comentari:

El senyor gerent ha dit...

Servidor ha vist la trilogia però no ha repetit mai. Algunes vegades si que s'ha encallat en algun zapping i s'ha xupat 10 o 15 minuts de nou... però crec que són pelis que un cop vistes, plis plas.... Per cert, llegeixi això, potser li alegra el dia: http://www.tasteofcinema.com/2015/5-reasons-once-upon-a-time-in-america-is-a-greater-film-than-the-godfather/