Amic de l'Odi

Amic de l'Odi
Odiem i odiarem

dimecres, 11 de març del 2009

Slumdog Millionaire


La graaan sorpresa dels Oscar d'aquest any: 8 estatuetes, al meu parer, ben merescudes, per ser un bon film en un any on hem patit crims contra la humanitat com El niño con el pijama te ralla, Vicky Listilla Barcelona, The Spirit, etc.


La pel·lícula que ens ocupa explica com un noi d'un barri marginal de Mumbai (slumdog) participa en el programa de la televisió índia 50x15. Dóna la casualitat que cada una de les preguntes coincideix amb moments clau de la seva vida, així que encerta totes les respostes fins arribar a la gran final. Quan s'atura el programa per continuar l'endemà, el presentador s'encarrega de que la policia se l'endugui.

L'estructura de 2 línies temporals sempre funciona bé; una pel moment actual del programa, i una sèrie de flashbacks que ens mostren la difícil vida del protagonista. Aquests records ens mostren els moments més durs, on veiem una Índia real molt diferent de la happy Bollywood. D'altra banda, també hi ha escenes cursis i ensucrades, molt ensucrades, però sense arribar als nivells diabètics de Amelie, per exemple.

Destacables també les premiades fotografia i música, amb ball final inclòs.

En fi, una bona opció de tarda de diumenge (ok ho reconec, no quedaven entrades per Watchmen...).

Nota: 8/10.