Amic de l'Odi

Amic de l'Odi
Odiem i odiarem

dijous, 15 d’abril del 2010

The Ghost Writer

Per consolidar-me com un dels pilars fonamentals de la blogosfera catalana, i cultura contemporànea en general m'atreviria a dir, només em manca un bon anàlisi d'un film de caire més cultural i alternatiu que els revisats. Doncs bé, la gran afortunada és The Ghost Writer, aquí coneguda com El escritor.

La veritat és que era la única opció que em feia el pes de la cartellera, ja que jo volia veure Furia de titanes en 3D i amb un contenidor de crispetes XXXL a cada mà, però els traïdors dels meus acompanyants ja l'havien vist. I acceptem El escritor com a peli indie perquè el director, Roman Polanski, no pot trepitjar els EEUU des de fa 20 anys per haver-se cepillat una menor, és a dir, va fer l'indi.

"Ups! Jo tenia entès que si hay pelito, no hay delito"

Doncs bé, la pel·lícula va resultar més distreta del que preveia. Els protagonistes, l'Ewan McGregor i el Piercing Brosnan se'n surten bé, i els 130 minuts de metratge no es fan gens llargs. La trama suscita prou interès com per aguantar algunes escenes sobreres, que és una paraula que m'he molestat en buscar i està ben utilitzada. El final és previsible però tot i així vaig surtir amb bon sabor de boca del cine (abstenir-se bromistes).

Resumint, força recomanable si tot el que teniu per fer és quedar-vos a casa veient el 2guys1stump en reproducció contínua.



10 comentaris:

Remitjó ha dit...

Amb el seu paral·lelisme , indie-indi, ja s'ha guanyat un lloc al cel dels crítics de cinema.

Per altra banda, no entenc per què les pelis han de durar més d'una hora i mitja. Per molt bona que siga, a partir de les dues hores jo ja no puc estar-ne atent. (I no parle només d'aquelles que fins al final només les veuen les dones per veure si la parella que ha cardat a la primera escena es casa, eh, que, de vegades, també me mire cinema "normal")

RaT ha dit...

Ràpid, aconselli'm (si us plau): entre Green Zone i El Escritor amb quina és queda???

Remitjó ha dit...

RaTeta, em sembla que la crítica de Greenzone era més apassionada que aquesta. Definitivament Green Zone. Li contesto jo perquè sembla que té pressa per entrar a la sala en qüestió de minuts o segons...

Sergi ha dit...

Remitjó, moltes mercès. Pel que fa a la duració, he patit com un pres de Guantánamo amb pel·lícules de 80 minuts, i se m'ha passat el temps volant amb altres de 150.

Rateta Miquey, faci cas al senyor Remitjó, i ja em dirà el què.

Modgi ha dit...

Ewan Magrego al Facebook és un tiu que acostuma a triar bé les pelis que fa. Per la seva banda, pollansky sempre serà pollansky.

Sergi ha dit...

Modgi, Magrego i Pollansky, per descomptat! I el pitjor de tot, Ewok McGregor! Ewok! Com he pogut estar tan cec???

RaT ha dit...

he pillat una caravana... que ni una ni l'altre... pendent queda, doncs!

Josep ha dit...

Apuntada a la llista.

Se m'està acumulant la feina.

Markutis ha dit...

Sóc un puto malalt. He teclejat 2guys1stump al google. La primera referència venia acompanyada de les paraules "military", "gay", "amputee", "foot" i "fisting". No he volgut continuar investigant.

Sergi ha dit...

Rateta Miquey i Josep, queda pendent però donant prioritat a Green Zone.

Markutis, el malalt sóc jo, que vaig enllaçar el video en l'apunt anterior, obligant a una sèrie de ments innocents a perdre la fe en la humanitat.